De organisatie van Sjock heeft de datum voor de editie van 2014 bevestigd: de 39ste editie van het oudste alternatieve festival van België gaat door op de vertrouwde locatie van de Poeyelheide in Gierle op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli 2014. Sjock is al sinds jaar en dag een initiatief van Jeugdhuis 't Hoekske. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat.

Verspreid over twee podia kan je genieten van een stevige combinatie van rockabilly, punkrock, garagerock, psychobilly en andere genres waarbij er flink van katoen wordt gegeven. Zo bevestigen de organisatoren van JK ’t Hoekske alvast de komst van volgende bands: Peter Pan Speedrock, Nekromantix, Carolina & her Rhythm Rockets, Lords of Altamont, Raketkanon, Marc & the Wild Ones, Koffin’ Kats, Spuny Boys, The Generators, The Delta Bombers, The Montesas, Bob Wayne & the Outlaw Carnies en King Hiss. In de loop van de volgende weken volgen nog nieuwe namen.

Internationaal publiek: douche & kapper

Het eigenzinnige festival trekt al jaren een internationaal publiek aan. Veel Fransen, Duitsers en Nederlanders hebben Sjock elk jaar aangestipt op hun kalender. Het festival krijgt ook veel bezoekers uit Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Om dit publiek nog beter te ontvangen, plaatst de organisatie vanaf dit jaar douchecabines op de camping. Naast deze douches zal Barbier, de bekende kapperszaak uit Geel, op de festivalmarkt aanwezig zijn. Dit maakt dat de bezoekers elke dag vers gewassen en geschoren van de verschillende bands zullen kunnen genieten.

Gratis finale WK-voetbal voor iedereen!

Dit jaar creëert men ook extra ruimte op de festivalmarkt voor de uitzending van de kleine en grote finale van het WK-voetbal. De extra ruimte zal benut worden voor de plaatsing van een groot scherm van bijna 14m²  en extra drankvoorziening. De festivalmarkt is gelegen net buiten het festivalterrein en is gans het weekend gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Inwoners van Gierle mogen op zondag 13 juli bovendien gratis op het festivalterrein zelf.

Sjock Sjowcase

Net zoals elk jaar kunnen jonge veelbelovende bands zich kandidaat stellen om via de Sjock Sjowcase een plaatsje te veroveren op het Sjock Festival. Alle geïnteresseerde groepen kunnen een demo, bio en contactgegevens bezorgen aan Charlotte Kersemans, Schoorstraat 14, BE-2275 Gierle vóór 12 april 2014.